Polnozrnati kruh s semeni

dober ko kruh :D500 g polnozrnate moke

pol zavitka kvasa (25 g)

oluščena bučna semena

3 jedilne žlice dobrega oljčnega olja

350 ml tople vode

1 žlička sladkorja

1,5 žličke soli

V skodelici zmešamo kvas, sladkor, olje in malo tople vode.

V skledo stresemo moko in v sredini naredimo luknjo.

Vanjo zlijemo mešanico, ki smo jo pripravili na začetku, malce potresemo z moko in posodo pokrijemo.

Počakamo ca. 5 minut, da kvas naraste, nato vse skupaj premešamo in počasi dodajamo vodo.

Z mešalnikom umesimo testo (mešam cca 5 minut). Ko je testo pripravljeno, posodo pokrijemo in pustimo vzhajati 30 minut.

Ponovno zmesimo in spet pokrijemo – postopek v celoti ponovimo 3 krat.

Medtem segrejemo pečico na 220 stopinj, v testo vmešamo še sol in semena (nekaj semen pred tem narežem nekaj pa jih pustim cele)  in oblikujemo hlebec.

Na pekač položimo peki papir, in nanj testo, nekaj bučnih semen pa lahko potresemo po vrhu hlebca.

Pečemo 5 minut, temperaturo znižamo na 200 stopinj in pečemo še 25 – 30 minut.

Počakamo, da se kruh ohladi in navalimo😀

This entry was posted in Kruh.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s