5 napak, ki jih delamo/te pri hujšanju

Ste se zredili nazaj, ali pa dieta ni učinkovita? Ne veste kje delate napako? Tu je 5 napak, ki vplivajo na rezultate diete.
Ne zanašajte se na hitro stradanje

napake1

Ste se odločili, da boste izgubili 10 kg na hitro s stradanjem? Je vaš plan, da boste vsak dan jedli samo grenivko, zelje ali juho? Ne bodite začudeni, ko se boste na hitro poredili nazaj, saj ste svoje telo prepričali, da strada. Metabolizem se je upočasnil in vsako kalorijo varčno porabi in shrani za hude čase. Zato se boste zredili hitreje in za več kilogramov kot pred dieto.

Brez zajtrka

napake2

Da preskočite zajtrk, se sliši, kot enostavna redukcija kalorij. rezultat pa je volčja lakota čez cel dan. To vodi k nenačrtovanim prigrizkom ali pretiranim kosilom. Študije pa so dokazale, da ljudje, ki redno uživajo zajtrk v večini niso pretirano težki in debeli.

Pozabljate na prigrizke

napake3

Verjetno pri dieti štejete vsako kalorijo. kaj pa vsi mali prigrizki vmes. Pa košček čipsa, kavica s piškotkom, presta, sokovi ipd. Vse to ogroža vašo dieto ter ruši vaš plan štetja kalorij. Najsi je videti še tako nedolžno, si zapomnite, da temu ni tako.

Se izogibate prigrizkom?

napake4

Tudi to ni v redu. Medtem, ko nenadzorovani prigrizki vodijo v debelost, pa zdravi prigrizki pomagajo pri hujšanju. Ljudje, ki med časom zajtrka, kosila in večerje radi prigriznejo oreščke, suho sadje, nizkokalorične ploščice ipd. so manj nagnjeni k temu, da se nenadzorovano poredijo.

Uživate hrano z nizko vsebnostjo maščob?

Zapomnite si, da nizka vsebnost maščob še ne pomeni malo kalorij. To je marketinška poteza, da ljudje mislijo, da jedo nizkokalorično hrano. Dostikrat je celo tako, da z uživanjem hrane z nizko vsebnostjo maščob zaužijete več kalorij kot z navadno polnomastno hrano. Vedno preverite podatke o kalorijah na deklaraciji hrane.

vir: http://lifestyle.enaa.com/

Advertisements
This entry was posted in Diete.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s