VLOŽENE BUČKE (CUKETE – CUKINI)

Vložene bučke

Sestavine

1 kg mladih bučk

3 srednje velike čebule

3 žličke soli

3 žličke sesekljanega česna

1 vejica rožmarina

8 listov bazilike (pozabil sem da ni peteršilj)

1 lovorjev list

2 dcl olja

2,5 dcl vinskega kisa

poper v zrnju po okusu

(Po želji tudi kakšno žličko sladkorja)

Priprava:

Neolupljene mlade bučke nareži na srednje debele rezine in zmešaj s čebulo, narezano na lističe.

Vse ostale sestavine zavrej, vre naj 5 minut, potem dodaj bučke s čebulo in ponovno zavrej.

Vre naj 3 – 4 minute.

Še vroče napolni v tople kozarce, zapri in počasi ohladi.

Jaz ohladim tako, da segrejem pečico na cca 70-80°C in jo nato ugasnem ter pustim čez noč, tako se lepo počasi ohlaja, lahko pa se na stari klasičen način zavije v koco.

P.S.:

Ponavadi mi je količina mešanice premala zato bi bilo dobro, da jo sorazmerno povečaš za kakšnih 30 %

Tako da bi dodal okoli 3 dcl vinskega in 2,5 dl olja/kg bučk (bolje da ostane kot da zmanjka).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s