Vložen česen v kisu in olju

Sestavine:
5dl belega vinskega kisa,
2 žlici soli,
1kg svežega česna.

Priprava:
Kis in sol zavremo, nato odstavimo z ognja in ohladimo.
Česen olupimo, nato ga 1 minuto blanširamo v vreli vodi (če ga manj, postane v kozarcu zelen – je sicer užiten, ampak ni lep).
Odcedimo, zložimo v kozarce za vlaganje, zalijemo s kisom in dobro zapremo.
Dober je nekako po enem mesecu.

To zgoraj je originalen recept.

Jaz ga pa delam tako, da blanširan česen zalijem z vrelim kisom, prilijem še nekaj olivnega olja (ne preveč – samo curek) in še vroče zaprem.
Včasih dodam tudi nekaj zrn popra – najlepše je, če je raznobarven – rdeč, zelen in črn.
Ampak popra čisto malo, ker ima močan okus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s