Ribji namaz (biftek) a la Bratec

4 konzerve tune rio mare (160 g) ali dve večji

2-3 stroka česna

4 kapre

1 mala čebulica (šalotka)

1 zdenka sir

1 manjša kisla kumarica (po želji, ni obvezna)

1 čajna žlička mals,

1 čajna  žlička majoneze

1 kavna žlička gorčice,

malo (ščep) sesekljanega peteršilja,

ščepec drobnjaka

sok pol. limone (po okusu) ali 1 liter dobrega refoška

ščepec sladke rdeče paprike,

poper, sol po okusu

Olje od rib odliješ, česen in čebulo ter kumarico čim drobneje sesekljaj, vse sestavine zmešaj z vilico, (če boš delal na multipraktiku bo preveč tekoče) lahko dodaš tudi par kapljic vina namesto limoninega soka lahko dodaš par kapljic belega vina, preostalo količino pa popiješ😉

Količine lahko po okusu spreminjaš.

Dobro je na popečenem toastu namazanem z maslom

Dodatki in izboljšave (po okusu)

-če ti paše pa lahko v namaz dodaš tudi en rumenjak (trdo kuhan),

-za malo bolj šarf namaz dodaj ostro mleto papriko ali pa še bolje 1 feferon

-mazavost reguliraj z dodajanjem masla

This entry was posted in Namazi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s