Mladi krompir s kajmakom

Sestavine:
1 kg mladega krompirja
4-5 zrn česna
100 ml zelenjavne juhe
4 mlade čebule (zeleni del )
250 g kajmaka
125 g jogurta
1 žlička sesekljanega peteršilja
50 ml olja
sol (po okusu)

Priprava:
Krompir operemo, olupimo in posušimo s kuhinjsko krpo. Česen iztisnemo in pomešamo z oljem.

Mešanico s  česnom nanesemo na krompir, premešamo in damo v glineno ali v ognjevarno posodo v katero dolijemo tudi zelenjavno juho.

Damo v segreto pečiso in pečemo pri 220°C okoli 20 min. Dodamo nasekljano mlado čebulo, premešamo in vrnemo v pečico za še 10 min.

Kajmak pomešamo z jogurtom, polijemo preko krompirja in ponovno vrnemo v pečico ter pečemo še 10 min

Po krompirju potresemo peteršilj in še vroče serviramo s solato.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s