Vložene pečene sardelice

Sestavine

2-3 kg svežih sardel
skodelica ostre moke
3-4 dl belega olja
1-2 dl olivnega olja
1 kg čebule
večja glavica česna
nekaj lovorovih listov
nekaj vejic rožmarina
žlička črnega popra v zrnu
zvrhana žlička soli in sladkorja
po želji žlica pelatov
5 dl temnega rdečega vina (Refošk)
5 dl krepkega vinskega kisa

Priprava:

Očiščene sardelice pomokamo, otresemo in na hitro ocvremo.

Še tople nadevamo v kozarce za vlaganje.

V vsak kozarec damo malo popra, lovor in rožmarin.

Olju od cvrtja dodamo na lističe narezano čebulo in olivno olje.

Malce opražimo, dodamo še sladkor, sol, česen in pelate.

Zalijemo s kisom, ko zavre, še z vinom.

Ko začne spet vreti, prelijemo ribe, da so dobro pokrite, in kozarce dobro zapremo ter ohladimo (da nastane vakuum).

Takšna domača “konzerva” se na hladnem ohrani kar nekaj tednov, njena vsebina pa je s kruhom prav prijetna predjed, ki se obnese tudi kot pomožno zdravilo za preganjanje alkoholnega mačka.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s