Zrezek Stroganoff

500 g govejega fileja – konica pljučne pečenke ali 2 kosa celih piščančjih prsi

2 – 3 žlice olja
1 večja čebula
2 stroka česna
2 rdeči mesnati papriki
1 rdeč hud feferon
1 žlica sladke paprike
250 g šampinjonov (ali še bolje jurčkov, ali mešanih gob)
1 žlica moke
1 žlica gorčice
1 dl juhe (lahko iz kocke)
1 jedilna žlica sojine omake
2 jedilni žlici Worchesterske omake
sol, poper
2 kisli kumarici
1 žlica limoninega soka
2 dl kisle smetane

Priprava:
Priprava z govedino:

meso narežemo na kocke, posolimo in popramo, pokapljamo z malo Worchester omake in sojino omako (pazimo, ker je slano), pustimo stati cca. 1 uro. Nato jih v vročem olju na hitro popečemo, tako da ostanejo znotraj še rožnati.

V drugi posodi posteklenimo na olju nasekljano čebulo, pritresemo na lističe narezano papriko, šampinjone, še malo skupaj podušimo, dodamo na lističe narezan česen, poprašimo z moko, dodamo gorčico, Worchester omako, sojino omako, sladko papriko, na drobno sesekljan in od semen očiščen feferon ter zalijemo s približno 1 dl juhe.

Solimo in popramo ter rahlo povremo. Dodamo še nalistani kisli kumarici, žlico limoninega soka, vmešamo kislo smetano in v vročo omako dodamo meso z natečenim sokom.

Prevremo in ponudimo.

Priprava s piščančjim mesom:

prsa ločimo od kosti, solimo, popopramo, rahlo namažemo s sojino omako in olivnim oljem.

Pustimo cca. 30 minut, nato jih popečemo na žaru z obeh strani (pazimo, da jih ne zasušimo).

Lahko pa prsa opečemo kar v ponvi na olju.

Vse ostalo – omaka kot zgoraj, le mesa ne dušimo (lahko pa, ga potem ko je že opečeno – stvar okusa).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s