Moj Souvlaki

Sestavine

2 kosa piščančjih prsi

30 dag na tanko narezane hamburške slanine
olivno olje
sojina omaka
ščepec pimenta
ščepec majarona
ščepec origana
2 stroka česna
sol
poper
sladka paprika

Priprava

Piščančja prsa ločimo od kosti ali pa kupimo že narejene fileje,

jih operemo in posušimo s papirnato brisačo.

Meso narežemo na približno enako velike kose (2,5 do 3 cm),

začinimo z omenjenimi začimbami, zelo drobno sesekljamo česen in namažemo koščke mesa (sojino omako dodamo na koncu – vendar pazimo na količino, ker je slana). Še enkrat z rokami premešamo koščke in zalijemo z olivnim oljem. Vse dobro premešamo in pustimo v tej marinadi približno 1 uro v hladilniku.

Koščke mesa na tesno nataknemo na palčke in jih nato ovijemo s slanino.

Potrudimo se, da slanina popolnoma prekriva meso (zaradi tega je delo malce bolj zamudno).

Pečemo na žaru cca. 20 minut in občasno mažemo z rožmarinovo vejico, pomočeno v olivnem olju.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s