Gratinirana zloženka

Sestavine

naribano zelje – belo (solata)
kuhan riž
5 dag ogrske salame “Košaki”
5 – 10 dag ementalca
1 srednje veliko jabolko
1/2 čebule
strok česna ali česen v prahu
2 žlički kisle smetane
olivno olje
sladka paprika (2 žlički)
1 jajce
0,5 l mleka
sol
poper
vegeta
bazilika
1/2 žličke gorčice
1/2 lovorjevega lista
kumina

Priprava

Čebulo popražimo na olivnem olju in pred koncem praženja dodamo žličko sladke paprike, še malo popražimo in dodamo zelje, zalijemo z vodo (1 dl).

Pustimo, da se malo poduši (da čvrstost zelja upade),

dodamo kuhan riž in začinimo s poprom, Vegeto ali Začinko (po želji), 1 žličko kisle smetane, malo kumine in 1/2 žličke gorčice. Vmes naribamo eno jabolko ter premešamo.

Pustimo še kakšnih 5 minut na rahlem ognju.

Medtem razžvrkljamo jajce z mlekom in dvema žličkama kisle smetane.

*Zelje z rižem prestavimo v ognjevarno (stekleno) posodo, ter poravnamo površino.

*Na vrh tega enakomerno posujemo na kocke narezano ogrsko salamo ter naribamo sir Ementaler.

*Vse zalijemo z razžvrkljanim jajcem in kislo smetano.

Postavimo (odprto posodo) v na 250 stopinj ogreto pečico za 15 do 20 minut, jaz sem zadnjih 5 minut vklopil infra žarke, tako da se je površina zlato – rumeno zapekla.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s