Dobri piščančji ražnjiči

Sestavine

piščančja prsa
hamburška slanina
1 zelena paprika
1 rdeča paprika
sol
poper
curry prah
temna sojina omaka
rdeča paprika
česen
1 čajna žlička gorčice
1 čajna žlička paradižnikove mezge
olivno olje

Priprava

Sol, poper, curry prah, temna sojina omaka,

rdeča paprika, česen, gorčica, paradižnikova mezga ter olivno olje nam služijo kot marinada za kose piščančjih prsi. Meso damo v posodo z marinado in pustimo marinirati čez noč – lahko tudi manj – (pokrito) v hladilniku.

Na nabodala izmenično polagamo na kose narezano zeleno in rdečo papriko, med paprike damo na tanjše kose narezano hamburško slanino, med kose slanine pa kose piščančjih prsi. Poskusil sem tudi že z dekorativnim paradižnikom in je še bolj sočno.

Pomembno je, da so kosi piščanca med kosi slanine, da ostane meso sočno.

Dober tek!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s