Cesarjeve oči

Sestavine

32 suhih smokev
32 razpolovljenih jedrc orehov
20 dag masla ali margarine
20 dag Albert keksov
20 dag orehov
20 dag sladkorja
3 rebra jedilne čokolade
10 žlic vode
5 čajnih žlic ruma

Priprava

1. Smokve cca. 20 minut namakamo v mlačni vodi, kateri smo dodali malce ruma npr. 2 – 3 jedilne žlice. Nato smokvam odstranimo peclje in z ostrim nožem zarežemo žepke, v katere vstavimo razpolovljena orehova jedrca.

2. Kekse in orehe zmeljemo, vsujemo v skledo in dodamo sladkor.

3. V maso vlijemo 10 jedilnih žlic vode ter 5 čajnih žlic ruma.

4. Čokolado ter maslo stopimo na pari in prelijemo maso ter dobro premešamo

5. Maso damo za cca. 45 minut v zamrzovalnik.

6. Smokve obložimo z maso in med dlanmi oblikujemo kroglice.

7. Povaljamo jih v mletih orehih, kokosu ali čokoladi v prahu (po okusu)

8. Na koncu kroglice razpolovimo z ostrim nožem (tako dobijo izgled očesa).

Opomba:

Maso je potrebno dati v zamrzovalnik zato, da kasneje lažje oblikujemo kroglice, v nasprotnem primeru bomo imeli probleme, saj se nam bo masa zelo lepila na roke.

 

Recept: Stanka Kamenik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s