Svinjski rezanci v omaki iz sladke smetane

Sestavine

4 svinjski zrezki (po možnosti iz stegna mlade svinjine)
1/2 l sladke smetane
1 velika čebula
4 stroki (zrna) česna
sol
poper
olivno olje

Priprava

Zrezke dobro potolčemo (vendar ne preveč, da jih ne izsušimo), posolimo in popopramo, nato jih narežemo na cca. 1,5 cm široke trakove.

V večji ponvi segrejemo olje in meso na hitro opečemo, da spremeni barvo.

Meso predevamo v toplo pokrito posodo in jo postavimo na toplo (npr. v pečico ogreto na cca. 50 stopinj).

Sesekljamo čebulo in jo prepražimo na preostalem olju (po potrebi olje dolijemo, vendar ne preveč, ker maščoba na koncu plava na omaki). Ko čebula popusti, dodamo strt in sesekljan česen in ko zadiši, ponovno vstavimo meso s tekočino vred, ki je nastala ob odstajanju. Dušimo cca. 10 -15 minut in na koncu dolijemo sladko smetano. Na rahlem ognju (ne sme povreti!) pustimo še kakšne 3 – 4 minute in takoj postrežemo.

Zraven lahko ponudimo :

  • pire krompir
  • kruhove cmoke
  • krokete
  • rezance
  • riž
  • krompirjeve svaljke….

Opomba:

Namesto svinjine lahko uporabite tudi piščančja ali puranja prsa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s